Tanuljon hatékonyan, könnyen online angolt!

Röviden magamról

Picture
Novográdecz Editnek hívnak,a Veszprémi Egyetem (ma Pannon Egyetem) angol bölcsész-tanár szakán szereztem angol nyelv-, és irodalomból diplomát,majd 2007 nyarán CELTA (nemzetközileg elismert a Cambridge University által kiadott módszertani) diplomát. Az Egyetem előtt karitatív munkát végeztem önkéntesként Kanadában,így  angol anyanyelvi területen is bővíthettem nyelvtudásomat.
Jelenleg külföldön élek,10 éves nyelvtanári tapasztalattal rendelkezem,napi szinten használom az olasz és az angol nyelvet anyanyelvi ill.nemzetközi környezetben.

Olaszországban végzett magántanítói munkám mellett több helyi nyelviskolával kollaborálok, gyakran nemzetközi szakmai tanítói csapattal.Az online tanítás terén is sok tapasztalatot szereztem ezidáig, és remélhetőleg még számos tanítványom tudását gazdagíthatom tapasztalataim,nyelvtanári munkám során.
Tanulóim változatos nyelvi és kulturális környezetből kerülnek ki, különböző igényekkel. Legtöbb tanítványom olasz,így sok tapasztalatom van a tanulók részéről jelentkező különböző nyelvi nehézségek feltárásában azok megoldásában. A multikulturális környezet megtanított elvonatkoztatni attól, hogy csak saját szemszögből szemléljem a problémákat, ill. sokkal empatikusabb hozzáállást segített kialakítani diákjaim irányában.

Legtöbb tanítványom társalgási készségét szeretné fejleszteni óráimon, de van aki nyelvtani összefoglalóra vágyik,állásinterjúhoz vagy éppen a házifeladatához vár tőlem segítséget. Kezdőtől a haladón át felsőfokig, fiataltól az érettebb korosztályig,mindenkivel megtalálom a megfelelő hangnemet, személyes kapcsolatot.
Nagyon fontosnak tartom az
oldott légkör megteremtését a nyelvórán,így tanítványaim sokkal hatékonyabban időnként akár egy csésze gőzölgő teát kortyolgatva,fesztelenül sajátítják el az új tananyagot.
Számomra a legfontosabb a használható nyelvtudás átadása, tanítási módszertanom központjában a kommunikáció centrikus nyelvoktatás áll.Kedvenc óráim a társalgási órák-ami a valódi nyelvtanulás értelme--amelyekbe igényeknek megfelelően kapcsolódó nyelvtan is beépíthető.Óráimon nagy hangsúlyt fordítok a négy készség,azaz: a beszédértés,a nyelvtan, az írás és a szókincs fejlesztésére.