Tanuljon hatékonyan, könnyen online angolt!

Módszerem

Picture
Sokszor tapasztalható, hogy a nyelvtanulók jól értik az idegen nyelvet, de amikor társalgásra kerül a sor nem találják a megfelelő szavakat, vagy nem sikerül összerakniuk a mondatokat helyesen. Az angol nyelv folyamatos használata, a társalgás az óratartás során óráról órára egyre hatékonyabban oldja a beszédbeli nehézségeket.Az instrukciókat is igyekszem angolul adni,így a nyelvtanuló gyakrabban hallja a beszélt nyelvet.

Tananyagok

Picture
Rengeteg tankönyvből lehet ma már választani, a Headway sorozattól az English File-ig ami az alapoktól a felsőfokig tartalmaz tananyagokat,csak hogy nehány ismert tankönyvet említsek. Sok lehetőséget kínál az Internet is,feladatoktól a videókig,hanganyagoktól a keresztrejtvényig minden megtalálható.A legfontosabb szempont mindig a tanuló szintjéhez és a tanulás céljához való igazodás az adott anyag kiválasztásában. Egy autentikus videón látott pizzarecept feldolgozása könnyen megtanít új igéket,nyelvtani anyag is beágyazható az óra menetébe és az egészséges táplálkozásról alkotott kifejezések is  a témához kapcsolhatók.

A
kontextusba helyezett órákat találom a leghatékonyabbnak,mivel a megfelelő szövegkörnyezet (szöveg,video-,audioanyag) segít mesterségesen egy adott társalgási szituációt előidézni,amely egy valós élethelyzethez hasonlítható.Az ilyen kontextus stimulálóan hat a nyelvtanulóra mivel valós nyelvi problémával kell szembesülnie,azokat megoldania. A nehézségek leküzdéséhez nyújtok segítséget,de nem olyan módon, hogy megoldom a feladatot a tanítvány helyett,hiszen így nem tanulna semmit. Az én feladatom,hogy rávezessem őt a megoldásra,szinte észrevétlenül a háttérben maradva.